Vecka 26 + 4

Då va det torsdag idag då, jobbet väntar ikväll med. Fast det ska bli skönt, har ju faktiskt haft ledigt i fyra dagar nu. Lagom start att jobba två dagar så e jag ledig igen. Idag börjar min nedräkning till jag ska gå hem, nu kan jag kryssa av mina dagar för jag ska inte jobba dom på minst ett år!!
I helgen blir det massa grillning sa Daniel, det ska bli underbart gott. Tror det blir Leila på landets recept imorgon, Baby back ribs med en speciell glaze och grillade majskolvar med färsk chili. Mums!
På lördag ska vi grilla hos Fredd som ska ha födelsedagskalas tror jag, han fyllde ju år igår Grattis! Han har iaf lovat mig sin egna hemma gjorda potatis i ugn så då är jag nöjd! haha!
ne nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning, sen bär det av ner till jobbet. Ska nog ta å bjuda på en grav bild idag har ju inte gjort det än, är i vecka 26+2 på bilden. Börjar nog få lite mage nu iaf eller hur? haha!
Adjöken!


Söta Vovve!


Vecka 26+2

Jahopp en ny dag har börjat, har nyss käkat frukost och kollat runt lite på nätet. Hittade värsta snygga barnvagnen igår som både jag och Daniel fastnade för, så nu blir det en ny iaf, men inte lika dyr som de första vi tittade på plus att det ingick en bilbarnstol i priset så det är perfa!
Dåligt väder är det idag med, inget roligt. Har vart så van med att solen alltid har lyst nuförtiden när man vaknat, men antagligen så är det meningen att jag ska ta tag i sysslorna som behövs göras här inne typ måla som jag skulle vart färdig med för länge sen.
Idag är det föräldragrupp igen, ska bli trevligt. Sist var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette. Hade iofs jobbat til fyra då med. Men idag kommer jag vara pigg, förhoppningsvis. Nästa vecka ska vi til förlossningen med gruppen, det ska verkligen bli spännande.
Ne nu ska jag gå ut och tända i pannan, sen ska jag nog åka till affären och köpa morötter till min gryta. sen hem och måla, duscha å sen till föräldragrupppen full späckat schema!
Adjö!



Jag älskar dig så himla mycket!

här ska ventilera..

I detta inlägg skriver jag precis hur jag känner och tycker just idag har en nere dag som jag antar alla har ibland, de här är min dagbok och jag skriver vad jag vill i den.

Har varit hos optikern, blir nedstämd när jag varit där tankar bara far runt i huvudet. Den ena funderingen leder till en annan osv, tillslut är det kaos i huvudet å jag får panik! Min stackare till karl har varit med om det några gånger, när vi skulle köpa huset bla. Tänkte att jag kan ju kanske ventilera mig här denna gång så slipper han höra mitt tjat.

Iaf varit hos optikern idag, gick till specsavers. Trevlig personal, väldigt rakt på sak, men det var bara å hugga tilbaka så skrattades det ljuvligt. Synen hade ju som vanligt försämrats, ingen ovanlig nyhet när man är där. Tjejen där kollade även min ögon och tyckte jag tagit ett bra beslut att skaffa glasögon ett tag, skulle vara utan linser minst 2 månader för hon såg att min blåsor var på väg tillbaka. Efter det så börjar man fundera och tänka. När ska det sluta förändras? Fast som det är just nu så spelar det ju igentigen ingen roll om det sämras mer för jag ser ju ingnting utan mina verktyg i ögonen, men det skule kännas skönt att veta att nu är det inte sämre iaf. Sen tänkte jag om det en dag skule bli så dåligt att jag inte skulle kunna ha linser eller glasögon, att jag skulle typ bli blind, vet att jag inte kommer bli det men tanken komemr upp, usch hemska tanke. Då kommer man in å funderar på bebisen, tur att jag ska ha i juli iaf för tills dess lär jag ju se super med mina nya glasögon.
När jag börjar tänka på bebisen så blir jag glad och varm inom mig, snart ska en ny person anlända till våran familj. Kommer bli undebart! Men sen kommer allt runt omkring alla förberedelser, rummet där uppe behövs gips och golv och lite nya lister nya möbler och alla tillbehör vårt underverk behöver. Sen vårat kära vardagsrum här nere det ska oxå bli klart även vårat sovrum. Allt virke dit, färg lister golv mm! Veden måste köpas in för året. Vart ska det komma ifrån? Nästa månad är min sista fullbetalda lön sen är det 80% i två månader och sen är det föräldrapenning i ett år minst! Tänk om man var miljonär, lätt allt skulle vara! Vattenpumpen, får man inte glömma, måste ha ordentligt vatten oxå allt det här ska vara fixat inom 3 månader, det e nu jag får panik! Det skriker inombords! Då kommer alla saker fram alla jäkla skrot bilar här på gården, tydigen är det nån slags bilkyrkogård här alla gamla kadaver ska hit bara för vi har plats inte en jäkel av dom funkar och har väl inte gjort de senaste åren fattar inte vad det är å spara på! Sen har vi en elak katt här, Helmer har inte varit hemma på två veckor snart och de andra stackarna stryker omkring här livrädda för honom, ne han får tyvärr flytta nu det få vara nog! Ska sluta vara snäll ska bli grinig och negativ till allt har hört att det kan funka ganska bra! haha ne då skoja bara. Fatta vad jobbigt det är när mina tankar slår igång såhär! Sen är jag lagom uppe i varv tills Daniel kommer hem.
Ne men nu har jag nos lugnat mig liteska nog gå och slänga i en tvätt och kolla vad det finns för mat att göra idag!
Eller oxå går jag ut å sätter mig i solen en sväng och skiter i allt!
Hörs!

Vecka 25+4

Har inte varit så bra på att uppdatera här på bloggen, men det har varit annat i vägen tex detta underbara vår väder. Har varit ute så mycket som möjligt och njutit av solen.
Vad har hänt sen sist då?
Jo jag hade ju som sagt förkyldning och feber ett bra tag och när det väl släppte och ja då satte Magsjukan igång på jobbet och jag fick ju såklart det med!!
Men nu mår jag å bebisen bra igen =)
Var hos barnmorskan igår och lyssnade på hjärljud, det var häftigt att höra och va fort det slog men helt normalt, 144 slag. Livmodern växte också som det skulle 25 cm. Socker hade jag 5.1 och järn var 127 så det hade sjunkit från jag skrev in mig men ho tycket inte att jag skulle behöva äta järn för det låg såpass bra. Blodtrycket var lite lågt men okej 90/60. Och det har jag känt av lite speciellt i tisdags på jobbet för då snurrade det til rejält i huvudet. Hittils så har jag gått upp 5 kg, får se vart detta slutar!! Ska tillbaka igen om tre veckor, kommer att gå hos bm nu var 3:e vecka fram till förlossningen, så nu kanske det går lite snabbare. Har känts som det har gått så fort till vecka 25 men denna vecka har varit hur lång som helst!

I tisdags startade Föräldragruppen, det kommer nog bi mycket intressant att få diskutera och höra om andra tankar och funderingar, vi som var där var alla först föderskor. Bm kommer informera om förlossning och smärtlindring, sedan ska vi på besök på förlossningen vecka 18 det ska bli jätte kul å få se hur det ser ut osv.

Har fått mitt besut från Försäkringskassan om havandeskapspenning och det vart beviljat från och med den 26 maj, det innebär att jag gör min sista arbetsdag den 23 maj, nedräkning startar på lördag då det är precis ett varv till på schemat, alltså 5 veckor. Ska bli skönt men samtidigt tomt, att inte gå till jobbet som man gjort sen man gick ur skolan lixom, känns som dagarna kommer bli väldigt långa!!
Men här hemma finns det typ en miljon med saker att sysselsätta sig med, hoppas att man orkar bara, för jag kommer nog inte direkt bli mindre och lättare. Va helt svett när jag hade bytt om på jobbet i måndags å anfådd haha! Sen är det så roligt jag skrattar åt mig själv för man tror ju att det e lika smidigt med saker å ting som förut som å stå å ta på sig skorna, aa visst, här behovs en stol nu för tiden!! haha!
Har börjat måla i barnrummet nu, vitt ska det bli har en målning kvar sen måste Danie spika upp gipsskivor så jag kan måla de två sista väggarna sen på med nytt golv så e det färdigt. Sen är det bara att börja inreda och inhandla alla grejer. Har varit inne på babyproffsen och va mycket det finns som man vill ha!

ne jag orkar inte sitta inne längre, hörs en annan dag!